Innovációs központ, irodaház és hotel

Tatabánya, Nyugati Ipari Park, Búzavirág u.
2010 innovációs központ engedélyezési és kivitelezési terv
2015 – irodaház és hotel tanulmányterv

Az innovációs központ épületében az innovációs tevékenységet végző cégek irodai igényei dominálnak. Az előcsarnok köré oktatótermeket és emeleti tárgyalóhelyiségeket, rendezvénytermeket terveztünk. A mechatronikai fejlesztői tevékenységhez műhelyeket alakítottunk ki, ahol célszerszámok készítési, mérési feladatai végezhetők. A műhelyekhez az ipari szekcionált kapuk rakodórámpája a kistehergépjárművek platómagasságához igazodik. Felettük galériás kialakítású kutatói laborokat terveztünk. Az étkezési feltételeket 200 adagos melegítőkonyha és étterem biztosítja. Az U alakú elrendezés belső, növényekkel beültetett átriuma az ipari park utcai forgalmának zajától védett. A földszinti rendezvényteremhez kapcsolódóan egy külön kis átriumot is terveztünk. Az irodai terek flexibilis elrendezését a tervezett tartószerkezeti rendszer is segíti. Az épület sarokrészén tervezett főbejárat mögött kétszintes előcsarnok található, mely az itt folyó innovációs tevékenység kiállítótereként is szolgál.

2015-ben felmerült a fejlesztő részéről, hogy az ipari parkban tevékenykedő külföldi cégek részére alakítsuk át a tervezett projektet, akik számára az irodabérlet mellett szálláshely szolgáltatása is hasznos lenne. Ehhez külön épületben, önálló kiszolgáló személyzettel működő 36 szobás szállodát terveztünk, mely tárgyalóval, étkezőhellyel, társalgóval és egy kis wellness résszel is kiegészült, miközben az irodaépület alapterülete is bővült. Az épületegyüttes alapterülete 5276 m2.

Vezető tervező: Lőrincz Attila

építész munkatársak: 2010 – Czintula Ágnes, Madarász Nóra, Pozsár Ágnes, 2015 – Horváth László (Érték-Forma Bt.)

Az innovációs központ terve 2012-ben kiemelt dícséretben részesült a Prefa Kft. által meghirdetett „Fémlemezfedések az építészetben” pályázaton

Octogon Magazin 2009_11 lapszám