Az épülethez külföldön már bevált megközelítési formát kerestünk: a főbejáratot a forgalmas országút felől megnyitva a vendégek egy díszes bejárati kapun áthaladva szőlősorok között érkeznek meg a kóstolótérhez. A tervezés során ügyeltünk arra, hogy a vendégforgalmat kerítéssel is leválasszuk a gazdasági tevékenységtől, melyhez külön átriumot terveztünk a szőlő fogadásához és a borok szállításához. Az épület ezzel sok hasonló környező borászat építésének lett mintapéldája Villányban, melyek addig kis mellékutcákban találtak helyet maguknak. A tervezés során a sváb téglaépítészet hagyományait és a mezőgazdasági majorságok léptékét, egyszerűségét próbáltuk továbbörökíteni. A hagyománytisztelő épület belsejében magas színvonalú borászati technológia gondoskodik a megfelelő minőségről. Az épület hasznos alapterülete: 2418 m2.
Vezető tervező: Lőrincz Attila
építész munkatárs: Molnár Angéla (Érték-Forma Bt.)
2003. évben a Baranya Megyei Önkormányzat „Építészeti kultúráért” I. díja
2003. évben az „Év Bramac tetője” új épületek, középületek kategória I. díja