A tervezési feladat a meglévő borászati telephelyen működő fehérboros tartálytér és irodai épületrész felújítása és átalakítása mellett egy új vörösboros feldolgozó épület tervezése volt. A vörös- és fehérboros épületek homlokzati színei igazodnak a feldolgozott borok színéhez.
A fehérboros épület esetén a meglévő épület főhomlokzata elé egy árkádos megjelenésű előtetőt terveztünk, mely továbbfutva összekapcsolja és egységesíti a csarnokot az eltérő megjelenésű fejépületrésszel. Ebben az épületrészben alakítottuk ki a borászati labor és az üzemben dolgozók szociális helyiségeit. A csarnoktérben új elrendezésű tartályteret terveztünk új padlószerkezettel, hőszigetelt lábazati fallal, új technológiai hűtés-fűtésrendszerrel. Az új vörösboros épület a lejtős telek adottságaihoz igazodik. A tervezési koncepció fontos eleme volt, hogy a pinceszint egy fedett kültéri tornácos rámpán keresztül targoncával is megközelíthető legyen. A tornácot határoló ragasztott fatartók színes lamellái határozzák meg az épület látványát a Rákóczi úti fő feltárulkozási irányból. Az épület borászati technológiai helyiségein kívül (tartálytér, hordótároló tér, borpalackozó és készáruraktár) a nyugati oldalon tervezett többszintes fejépületrészébe költöztettük a kiszolgáló helyiségek csoportját, ennek legfelső szintjére az irodákat és egy tartálytérre néző kóstolórészt alakítottunk ki. A cca. 200 ha termőterületről géppel szüretelt szőlő a teherautóval érkezés után garatba kerül, ezzel kezdődik a feldolgozás folyamata. A kézzel szedett, ládában érkező szőlő részére a feldolgozási láncba egy hűtőtároló is helyet kapott, hogy frissen tartsa a termést. Az épület telepítésekor a jelenlegi helyén megőriztük a teherautóval érkező szőlő számára kiépített garatot, melynek pincei része egy alagúton keresztül jelenleg is össze van kötve a fehérboros épülettel. A garat mellett a homlokzattól visszahúzva kétszintes bejárati üvegfallal alakítottuk ki az épület új főbejáratát. A lépcsőházon keresztül a pinceszint és az emeleti irodák szintje is megközelíthető. Az átalakított fehérboros épület hasznos alapterülete 1089 m2, az új vörösboros épületé 2060 m2.
Vezető tervező: Lőrincz Attila
építész munkatársak: Pozsár Ágnes, Krasznainé Botos Anikó (Érték-Forma Bt.)