A tervezési helyszín gyönyörű természeti környezetben, a Mátra lábánál, Gyöngyös közelében található. A teljes birtok több, mint 200 ha nagyságú, melyen jelenleg cca. 50 ha új telepítésű szőlő mellett tovább folytatják a szőlő telepítését. A borászati épület számára több helyszínt is megvizsgáltunk, ezek közül a szőlőterület súlypontjába tervezett változatot választottuk ki, így az épület szőlővel körülvett környezetbe kerül. A látogatók az erdő melletti parkolóból a szőlőn keresztül közelítik meg a kóstolót, miközben keresztülvezetve őket az épület tetején nagyrészt megismerik az épületet is. Az érkezési útvonalon a szőlő látványa mellett a Mátra csúcsainak panorámája is feltárul. A többségében gravitációs elvű borászati technológia a pincetérbe tervezett, mely így nem keresztezi a látogatói útvonalat. A terület adottságai miatt főként fehérborok feldolgozása történik, de lesz külön ászokhordós érlelésű vörösboros rész is. A mintegy 20.000 HL kapacitású technológiát a legkorszerűbb borászati berendezésekkel kívánják felszerelni.
Az épület hasznos alapterülete: 5103 m2.
Vezető tervező: Lőrincz Attila
építész munkatársak: Czintula Ágnes, Papp Mátyás, Schmidt Péter, Horváth László (Érték-Forma Bt.)